Pagine

domenica 4 luglio 2010

TARTA CU DOVLECEI



Aceasta reteta ,e o reteta frantuzeasca,foarte gustoasa si foarte usor de facut!



INGREDIENTE:
150 gr smantana

3 oua
1 dovlecel
150gr lapte
1 catel de usturoi
nucsoara
2 linguri de ulei sau unt
sare


MOD DE PREPARARE:
Dovlecelul se spala si se da pe razatoare mare si se caleste cu putin unt sau ulei pana iese apa 5-10 minute

Ouale se bat impreuna cu smantana laptele,usturoiul,nucsoara si sarea

Se adauga si dovlecelul dupa ce a fost lasat sa se raceasca un pic si amestecam
Se unge otava cu unt sau tapetata cu hartie de copt si se toarna tot amestecul in ea
Dam tava la cuptorul incins la 180°C 45 de minute,dupa care o lasam sa se raceasca un pic pentru a o putea portiona altfel riscam sa se sfarame.
Si gata tarta nostra frantuzeasca se poate servi
Usoara,gustoasa,delicata,frantuzeasca.POFTA BUNA!!!

19 commenti:

  1. Gabriela muy rica la tarta y una nueva manera para mi de hacer el calabacin. Gracias
    Besos

    RispondiElimina
  2. Arata foare bine si trebuie sa fie foarte gustoasa.Te pup.

    RispondiElimina
  3. No es lo que Annie, me alegro de que os gusten un Besos!

    RispondiElimina
  4. Da Nela e foarte gustoasa merci!pupik!

    RispondiElimina
  5. eu sunt o fata a frantuzismelor...am sa o fac si eu neaprat

    RispondiElimina
  6. reteta noua,reteta noua!!!draga mea gabriela rateta asta chiar n-o stiam.arata foarte bine.trebuie numai-decat sa ii dau reteta mamei mele.ea este cea mai mare fana a doleceilor .asta nu inseamna ca eu nu o voi incerca.te pup cu drag

    RispondiElimina
  7. Ihmmm si mie imi plac dovleceii!!
    Pai, daca ai folosit un singur dovlecel, atunci e Tarta cu dovlecel, nu-i asa?;-)

    RispondiElimina
  8. Dovleceii sunt preferatii mei,am sa o fac si eu neaparat,arata tare imbietoare.Te pup si o zi buna.

    RispondiElimina
  9. in tarta n-am mancat dovlecei...si cum imi plac tare...trebuie sa incerc si eu reteta...

    RispondiElimina
  10. foarte buna tarta......felicitari...o saptamana placuta...pupici

    RispondiElimina
  11. Arata tare bine,iti copiez reteta si cand ma duc in vacanta o fac(acasa).....trebuie sa fie o nebunie!!!!Ce pofta.............
    Te pupez bambola!!!! :-)))

    RispondiElimina
  12. Multumesc fetelor de complimente si aprecieri,fara voi nu stiu ce m-as face!Va pup pe toate si va urez o saptamana linistita!pupici,pupici,pupici!!!

    RispondiElimina
  13. Rapid ,gustos si frumos...trebuie sa o fac si eu!
    am furat reteta ;-)
    o saptamana buna si tie..ciao!

    RispondiElimina
  14. EEEEiiiiii,domnisoara,pe unde umbli?daca mergi la plaja este ok,dar daca nu spune ce te retine?Te pup si sper ca esti bine.??Un semn de viata ...

    RispondiElimina
  15. Am publicat continuarea la articolul Disparitia Adelinei. Astept o parere de la tine. ms mult!

    RispondiElimina
  16. Bine ar fi fost sa merg la plaja Mirelus, da din pacate m-am apucat de zugravit camera baiatului meu profitand ca e in Romania si mi-am deconectat calc de la internet si abia azi l-am pus la loc!pup si o saptamana frumoasa!

    RispondiElimina
  17. Ok Georgian,am sa trec sa-l citesc articolul! Merci ca m-ai anuntat!

    RispondiElimina
  18. I think, that you are not right. I can prove it. Write to me in PM, we will discuss.

    RispondiElimina