De mult timp n-am mai facut ceva dulce,doar pentru simplul fapt ca e prea cald si nu-mi prea venea sa dau drumul la cuptor.Dar cum zilele acestea s-a mai racorit cat de cat si se mai poate respira m-am gandit sa fac ceva dulce usor de facut si repede.
INGREDIENTE:
1kg de prune galbene
200 gr unt
300gr zahar
4 oua
300gr faina
200ml lapte rece
4 lingurite zahar pudra
3 linguri de pesmet
1 plic praf de copt
1-2 plic vanilie
MOD DE PREPARARE:
Se freaca bine untul la temperatura camerei cu zaharul
adaugam galbenusurile unul cate unul apoi jumatate din cantitatea de faina care a fost amestecata cu praful de copt
Adaugam laptele treptat si restul de faina.Albusurile se bat spuma tare impreuna cu zaharul vanilat si cele 4 lingurite de zahar pudra
Se incorporeaza foarte usor de jos in sus albusurile cu o lingura
eu am adaugat si un pumn de stafide de la mine chiar daca in reteta nu era scris si a fost chiar foarte gustoasa
Compozitia astfel obtinuta se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina,mie nu prea i-mi place partea asta si prefer sa pun de fiecare data hartie de copt.Presaram deasupra cele 3 linguri de pesmet
Acum spalam prunele,le taiem pe jumatate si le scoatem samburii dupa care le asezam una langa alta deasupra compozitiei de aluat
Arata frumos nu?oricum se vor lasa la fund prunele in timpul coacerii.Dam tava la cuptorul preincalzit 40-50 de minute la 180°C.Se pudreaza cu zahar pudra dar eu nu am avut si am pus ciocolata topita amestecata cu putin unt,am intinso frumos uniform dupa care am lasat-o sa se raceasca bine si am portionat-o,iar dupa care am batut putina frisca si am pus in mijlocul fiecarui patratel un mot de frisca si miez de pruna,si gata,usoara de facut si un gust foarte bun dulce acrisor,o bunatate!
POFTA BUNA!!!
foarte bine arata draga mea Gabriela!un adevarat deliciu.marturisesc ca n-am mancat prune galbene pana acum.te pup cu drag!
RispondiEliminaCred ca sunt un gen de corcoduse din neamul prunelor.te-am asteptat sa faci desert si ne- gasind retete asa simple ca ale tale m-am gandit la crema de zahar ars. iar acum cand am intrat direct aici m-am oprit.
RispondiEliminaSant foarte bune prunele galbene Sarah,nu stiu cum de nu ai mancat.Eu de cate ori mergeam la tara la bunici mancam prune de astea,i-mi placeau foarte mult ca erau acre la fel ca astea cu care am facut prajitura,numai ca acolo le luam dirwect din pom pe cand aici trebuie sa le cumpar!pupicei si sa ai o zi buna!
RispondiEliminaFoarte bine arata,dai si la pofticiosi?ca tare pofta mi-ai facut.Te pup si o seara placuta!
RispondiEliminaArata foarte bine si intradevar prunele galbene sunt mai gustoase.
RispondiEliminaTe pup dulce!
Ma bucur mult CT ca pui in aplicare retetele mele si ca i-ti plac.Intradevar sant asemanatoare corcoduselor doar ca sant un pic mai mari.pupik!
RispondiEliminaBineinteles Mirela cu cea mai mare placere am cata vrei!pupik!
RispondiEliminaE adevarat Nela sunt mult mai gustoase prunele galbene ca cele rosii!pupik!
RispondiEliminaChiar cautam prunele si am vazut ca sint cele galbene. Ador tot ce este cu fructe! O seara placuta! Cami
RispondiEliminaue rico, me encantaron, me llevo un trocito.
RispondiEliminaBesos
tare faina turta hihihih asa i spune soacramea la prajituri,corcoduse mancam pe rupte la tara la Tihau,aveam la poarta unul ,seara ne umpleam un lighenel si rontaiam pana ne durea stomacul,simt lipsa aerului curat de la tara,a greierasilor,latratul cainilor,cotcodacitul gainilor,stop ca ma apucat melancolia,hai dupa premii lareteta de eclere,te pup
RispondiEliminaGracias Annie! Predecir todo lo que usted! Un besos!
RispondiEliminaSi eu cand mergeam la tara la bunici Doinitza's,aveam 3 pomi cu prune 2 cu prune rosii si unul cu prune galbene si faceam exact la fel ca tine,eu cu soramea si fratii mei ne umpleam tot timpul un castron de prune si nu numai si ne puneam pe mancate pana pocneam,ce vremuri frumoase!merci pentru premii am sa vin cat pot de repede!pup!
RispondiEliminace fain crescut,super praji!
RispondiEliminaVeramente ottima questa torta! Grazie, copio la ricetta!!! Un bacio!
RispondiEliminaMerci Goldielocks!o zi buna!
RispondiEliminaQuesto commento è stato eliminato dall'autore.
RispondiEliminaGrazie Speedy70!ti auguro una bella giornata!un bacio!
RispondiEliminabuna rau....cu prune galbene si mai buna...pupici
RispondiEliminaMerci Alialexa2006! cu prune galbene e chiar mai buna pentru ca are un gust dulce acrisor,foarte bun!pupik!
RispondiEliminaN-am facut niciodata prajitura cu prune...a ta arata tare bine, felicitari!
RispondiEliminaEs increible tu postre , esta para concurso. te mando muchisimas felicitaciones.
RispondiEliminaGracias un montón USTED receptor Mejor! Enviarle un fuerte abrazo desde Italia
RispondiElimina