Pagine

lunedì 21 giugno 2010

PANGASIO SI CALAMARETTI INPANATI CU GARNITURA DE SOS DE ROSII


Inca o rteta foarte usor de facut si foarte buna!

INGREDIENTE:
2-3bucati de filet Pangasio
200 gr calamareti
2-3 rosii mari
2 catei de usturoi
2 linguri  faina
2 linguri  gris
3-4 frunze de busuioc
sare
1 lingura ulei de masline

MOD DE PREPARARE:
Se ia si se spala pestele pangasio si-l taiem proportionat.Calamareti ai  spalam,ai curatam pe dinauntru si  separam capul de tentacule.Aruncam capul si pastram tentaculele



Scoatem si sirea spinarii care e foarte transparenta
Intr-o farfurie mai adanca punem faina si grisul cu un pic de sare si aamestecam,cu aceasta compozitie inpanam pestele


Intro tigaie cu ulei adaugam 1 catel de usturoi taiat in 4 ca sa dea gust mai bun pestelui,Il lasam sa se prajeasca cateva secunde dupa care il scoatem si punem pestele inpanat la prajit




Luam rosiile le taiem in 2 si le dam pe razatore,si sa va arat ce rosii mari si frumoase am cumparat si foarte gustoase!numai bune pentru acest sos

Adaugam usturoiul pisat in sosul de rosii

Adaugam si cateva frunze de busuioc pentru ca ai da un gust aparte sosului si mie asta i-mi place la acest sos,gustul de busuioc proaspat,o bunatate!

punem sare,un pic de ulei de masline si gata sosul,bun de mancat cu peste.Acest sos se poate asocia si la carne,cartofi....etc!!!
POFTA BUNA!!!

19 commenti:

  1. Gabriela esos calamares fritos me gustan mucho y el pescado también, un plato delicado.
    Besos

    RispondiElimina
  2. En mi blog hay un premio para ti. Te lo entrego con mucho cariño.
    Besos

    RispondiElimina
  3. Gracias por ejemplo, Annie, comentarios, y gracias por el premio, lo estoy tomando ahora! Estoy muy contento y besos orgolioza.Un muy grande!

    RispondiElimina
  4. Imi plac mult calamarii, dar pangasius...deloc :-(((( i-as fi facut fara, dar sigur, aceasta este alegerea mea.
    O zi faina!

    RispondiElimina
  5. Mersi Liana 10,binenteles fiecare cu preferintele lui ,mie una i-mi place!o zi buna!

    RispondiElimina
  6. o sa incerc si eu cat de curand reteta aceasta.ce fel de busuioc ai folosit ,busuioc italian sau busuioc sfant?
    PS:si de data asta manichiura este super.poate ar trebui sa faci un blog si despre cosmetica.te pup cu drag

    RispondiElimina
  7. Mersi Sarah ca de obicei esti foarte draguta!Am folosit busuioc Italian.Cat despre unghii nu e ca sant prea reusite avand in vedere ca mi le fac singurica si la repezeala ca nu prea am timp mult la dispozitie,si ca sa deschid un blog cu cosmetica chiar nu as sti ce sa spun sau ce sa arat!Dar sa stii ca mi-ar fi placut,n-ar fi fost o idee rea!i-ti multumesc din suflet,te pup dulce dulce!

    RispondiElimina
  8. CE n-as da sa pot gusta si eu macar un pic...S.A.L.I.V.E.Z!

    RispondiElimina
  9. merci pentru raspuns.si sa stii ca am vorbit serios cu blog-ul despre cosmetica.uite eu mor de curiozitate cum ai facut fluturasii de pe unghii.si eu sunt interesata de cum arat asa ca mi-ar prinde bine niste sfaturi si mici trucuri.te pup cu drag

    RispondiElimina
  10. Ma bucur ca i-ti place Goldielocks!I-mi pare rau pentru tine,daca am fi fost mai aproape te-as fi invitat la mine la cina!pupici!

    RispondiElimina
  11. Sarah scumpa mea de acum nu mai exista nici un truc si nu am ce sfaturi sa-ti mai dau pentru ca nu are rost sa te mai chinui desenand,.Acum au aparut aceste adezive daca zic bine de toate felurile,adica cu tot felul de desene,care dupa ce te dai cu oja lasi sa se usuce,dupa care lipesti aceste mici chestii,iar dupa care te dai cu lac transparent si gata unghiile sant frumoase fara sa mai dai o groaza de bani la manichiuristi!Acum le gasesti oriunde in magazine simplu ca bunaziua!Daca te-am lamurit anuntama daca nu sant aici!pupicei!

    RispondiElimina
  12. Chica,ma che cosa hai fatto????
    Sotul meu este innebunit dupa calamareti impanati(decand am plecat din Italia nu am mai facut)si daca vede....mi toca farli(nu-mi place sa-i fac ca sare ulei peste tot pentru ca vrea sa-i fac numai cu faina alba)!!!Brava,brava,brava!!!
    Tanti baci carissima!!!

    RispondiElimina
  13. Ma niente di speciale Judy!!!E bè se ti toca fare farli no?Se no vi invito un giorno a casa mia per mangiare i calamareti!Tanti grossissimi baci,tezoro!

    RispondiElimina
  14. Sunt la reteta cu peste ,numai ce am sossit de la ccumparaturi. Si avand in vedere ca astazi oricum se mananca peste este reteta ideala, dea fi o gospodina !Dulce ,dulce.

    RispondiElimina
  15. Ma bucur C T ca incerci retetele mele,numai sa-mi spui cum ti-au iesit da?pupici dulci! P.S.esti o gospodina dulce,dulce sant sigura de asta!

    RispondiElimina
  16. mai dat gata cu ultimele retete !

    RispondiElimina
  17. Am observat ca i-ti plac fructele de mare la nebunie Pansy dealtfel ca si mie!da mai esti?ca nai mai dat pe la mine.Am sa-ti fac o portie de fructe de mare si te invit poate asa vii mai des!o seara minunata!

    RispondiElimina
  18. Asa gandesc si eu despre mine, dar cand vad la tine tot ce prepari nu mai cred acelasi lucru ! A iesit super am luat file de pangasius care s-a savurat . Savuroas-o!

    RispondiElimina
  19. Ma bucur CT ca s-a savurat savurosilor!pupik!

    RispondiElimina