Un aperitiv foarte bun pentru tot felul de feste,usor de preparat si rapid
INGREDIENTE:
2 vinete
1 cutie cu ricotta sau orice fel de branza doriti
1 morcov
cateva fire de ceapa verde
patrunjel
marar
2frunze de busuioc
100gr prosciuto crud
1 ou
sare
piper
MOD DE PREPARARE:
Vinetele se spala si se taie felii pe lung.Se sareaza si se lasa un pic la scurs sa iasa apa di ele,dupa care le stergem cu un servet absorbant si le punem pe gratar la copt
Intre timp am pregatit umplutura:Intr-un vas am pus branza ricotta
Am tocat ceapa verde
patrunjelul,mararul si busuiocul
Am tocat marunt si prosciuto crud
morcovul dat pe razatoare
Adaugam si oul ,sarea si piperul,si amestecam pana devine ca o pasta
Cu aceasta compozitie umplem vinetele.Punem cate o lingurita de umplutura pe partea mai lata a felii de vinete
le rulam
Le dam la cuptor 5-10 minute,dupa care le lasam sa se raceasca bine,si se pot servi ca aperitiv
POFTA BUNA!!!
reteta imi place.e de ajuns doar 5-10 minute la cuptor ?ma gandeam ca umplutura aia ar lasa ceva sosulet,care n-ar fi de lepadat.
RispondiEliminayami,yam ce bine arata,,,,,o zi placuta sa ai ,te pup!
RispondiEliminaPansy,draga mea,le ajunge 10 minute,pentru ca se incheaga destul de bine si mie nu mi-a lasat niciun fel de sos si nici nu mi-a dat pe dinafara.acum depinde si ce fel de branza pui,ricotta stii cum e!,de obicei mai uscata,si nu lasa zeama,eu o folosesc des si la clatitele cu urda si e la fel,nu lasa zeama!pup!
RispondiEliminaMerci Mirela,o zi buna si tie!pupic!
RispondiEliminaArata bine, imi place!Simplu si bun!
RispondiEliminaAi la mine un premiu,te rog sa-l ridici pentru ca ti-l ofer din suflet.Te pup si wekend placut.
RispondiEliminaarata super bine si eu am sa le fac,nu acum ca-s vinetele 100.000lei kg.hahaha
RispondiEliminaiti multumesc pentru urari,ai un blog minunat felicitari si nu ma supar poti sa-l faci exact la fel m-as bucura chiar
RispondiEliminaMultumesc Doinitza,am sa-l fac cu siguranta,pup!
RispondiEliminamai sunt rulouri cu vinete sau am ajuns tarziu?mi se pare o super idee.abaia astept sa ma apuc din nou de bucatarit.pupici
RispondiEliminaI-mi pare nespus de rau Sarah,dar ai ajuns prea tarziu,s-au mancat foarte repede,dar am facut altele cu pasta sfoglia si crenvusti,daca vrei si-ti place te invit cu drag!te pup dulce!o duminica placuta!
RispondiElimina