Pagine

venerdì 16 aprile 2010

LE DELIZIOSE (delicioasele)


Acesti biscuiti sant foarte deliciosi,o reteta tipic Napoletana care pe mine una m-au uimit,cat de buni pot fi,sant foarte,foarte deliciosi,moi si cu o crema foarte rafinata,de ti se topeste in gura.


INGREDIENTE PENTRU ALUATUL DE BISCUITI:
1 kg de faina
300 gr zahar
250 gr margarina
6 oua
2 pliculete de praf de copt vanilat sau vanilie separat,eu nu am avut praf de copt in casa si am pus drojdie dar mai bun e praful de copt


INGREDIENTE PENTRU CREMA:
6 oua(doar galbenusurile
1 L de lapte
200-300 gr de zahar
2 pliculete de vanilina
6 linguri de faina
200-300 gr de frisca

MOD DE PREPARARE:

Intr-un recipient mai mare,amestecam ouale cu zaharul

Dupa ce am amestecat ouale cu zaharul,adaugam margarina care am scoso din frigider cu vreo ora inainte de a ma apuca de treaba

Adaugam si drojdia care a fost dizolvata cu o lingura de lapte sau puteti pune si praf de copt,ca e mai bun eu nu am avut

Punemsi un varf de cutit de sare,dupa care adaugam faina si framantam pana ajunge la consisteta uni aluat moale dar nu lipicios.Intindem o foaie cu sucitorul,si cu ajutorul unui pahar facem cerculete



Coacem biscuitii la cuptorul incalzit la 180°C timp de 6-7 minute.Biscuitii trebuie sa ramana albi,deci sa nu prinda culoare aurie


Acum ne ocupam de crema:Se freaca galbenusurile cu zaharul bine

Adaugam pliculetele cu vanilina si un p
ic de sare,dupa care adaugam laptele

Punem si cele 6 linguri de faina si amestecam totul bine

si punem compozitia pe foc pana se ingroasa
Cand e gata o lasam sa se raceasca ,iar dupa ce s-a racit,adaugam frisca batuta bine si crema e gata
Eu am pus crema in frisaca.Cu aceasta crema umplem biscuitii

Dupa ce am umplut toti biscuitii i trecem pri ciocolata sau alte ornamente de prajituri doar marginile si pudram pe deasupra cu zahar pudra.Se lasa de pe o zi pe alta ca sa se inmoaie biscuitul
Sant deliciosi va doresc POFTA BUNA!!!

12 commenti:

  1. Ai facut la biscuiti... pentru o armata!:-)Aluatul mai trebuie sa creasca?Sau l-ai folosit imediat?

    RispondiElimina
  2. Mamaaa dar nulti ai facut,da-mi si mie pentru wekend sa nu ma mai chinui si eu.Arata foarte bine,ai pun in asteptare.

    RispondiElimina
  3. Nu trebuie sa creasca mai creste in cuptor (l-am folosit imediat)da vreau sa-ti spun ca sant o bunatate!

    RispondiElimina
  4. Or fi ei multi da si cand incepi sa maninci din ei nu te mai opresti.la baietii mei li s-au scurs ochii pana astazi,cred ca au visat toata noaptea numai biscuiti,pentru ca trebuie sa stea o zi ca sa se inmoaie biscuitul

    RispondiElimina
  5. ced ca trebuie sa fie buni.dar daca zii ca trebuie sa-i lasi de pe o zi pe alta,ar trebui sa specifici asta si in reteta.

    RispondiElimina
  6. Pansy i-mi cer scuze,dar am uitat pur si simplu,numai dupa ce am postat reteta mi-am dat seama ca nu am specificat ca trebuie lasati de pe o zi pe alta!

    RispondiElimina
  7. arata minunat si imi place reteta ca e in cantitate mare:)si se vede ca cat sunt de pufosi....trebuie neaparat incercata...felicitari gaby...esti intr-adevar o mare gospodina!

    RispondiElimina
  8. gabriela draga araa foarte bine si cred ca sunt foarte gustosi.daca ai uitat sa pecifici ca trecuie lasati de de o zi pe alta da edit la postare si completeaza.pupici

    RispondiElimina
  9. Multumesc Primii pasi!pentru complimente1 pupici!

    RispondiElimina
  10. Multumesc Sarah,esti o dulce,am sa incerc sa vad daca reusesc!pupicei dulci!

    RispondiElimina
  11. Super arata biscuitii!!!
    Am notat si eu reteta,am sa-i incerc,mi-ai facut o pofta,:))
    Te pup dulce,si-ti doresc o saptamana minunata!!!

    RispondiElimina
  12. Multumesc Mirela!sant deliciosi,numai sa pui mai multa frisca in crema ca iese super gustoasa,te pup si eu! o saptamana la fel de minunata i-ti doresc si eu!

    RispondiElimina